Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Ideje za dekoraciju: boje za zidove koje osvežavaju Vaš enterijer

 

Ako Vam je u planu redekoracija enterijera, sigurno ste razmišljali da krenete od promene boje za zidove. Sasvim ispravan početak, smatraju dizajneri. Unošenje novih tonova može itekako osvežiti prostor, bez posebnog, dodatnog ulaganja, u vidu kupovine novog nameštaja, na primer. Kako se, u tom slučaju, morate pozabaviti izborom nove boje za zidove, predlažemo Vam hit nijanse koje se ujedno uklapaju sa gotovo svakim nameštajem, i koje mogu predstavljati odličnu pozadinu ili pak sjajan akcenat u Vašem prostoru.

 

Pastelni, umirujući tonovi bež boje za zidove

 

boje za zidove

 

Gotovo svi tonovi bež boje za zidove već odavno su postali popularni, te se mogu videti u mnogim stanovima i kućama. Sa porastom traženosti klasičnog braon nameštaja, bež-braon kombinacije odavno su zastupljenije od klasičnih crno-belih. Upravo ovo je i razlog što naše predloge za promenu boje za zidove započinjemo bež nijansama.

 

Kako se bež dobro uklapa sa braon nameštajem, pogotovo onim sa teksturom drveta, to u ovom slučaju možete birati gotovo sve nijanse bež – svetlije ako je prostorija manje osvetljena i obrnuto. Ipak, svetlije nijanse bež boje za zidove dobro se slažu i sa crnim nameštajem, te nemojte bežati ni od ove kombinacije. Takođe, i beli i bež nameštaj je moguće uklopiti sa ovom bojom, pogotovo ako ona naginje nijansama kafe ili dubljim mat tonovima. Kao veoma popularna, a odgovarajuća u svim kombinacijama boja, posebno se izdvaja nijansa ljuske jajeta.

 

Boje za zidove u nijansama oluje na moru

 

Ako želite da svoj prostor pretvorite u zaista trendi enterijer, predlažemo Vam da birate tamne boje za krečenje, poput tamne zelene, plave i sive, sve u mat varijantama. Ovi tonovi mogu se videti u bojama mora i neba tokom oluje, i postali su popularno rešenje najpre za dnevne sobe, a zatim i sve ostale prostorije u svakom domu.

 

Glavna mana koju imaju ovakve boje za zidove jeste što se one moraju naći u dobro osvetljenim prostorijama, te ako muku mučite sa svetlom onda se ogračinite na samo jedan zid u nekoj od ovih nijansi, a ostale prefarbajte u bež. Ipak, ove boje za zidove imaju i mnogo prednosti, a jedna od njih je što se dobro uklapaju sa svim bojama nameštaja. Takođe, tamna zelena, plava i siva su i odlična pozadina za mnogobrojne fotografija i slike, kao i bele i žute elemente koji „donose“ svetlost u prostor, te tamniju podlogu umnogome „osvetljavaju“.

 

Dizajneri savetuju da se poigrate i birate ovakve boje za zidove, ako želite da jednim potezom učinite svoj enterijer modernim.

 

Upadljivi akcenti – šare na zidovima

 

Nekada neodoljivo popularne, a zatim u svakom stilu zabranjivane, šare na zidovima vratile su se na mala vrata sa dolaskom skandinavskog trenda. One najpre podrazumevaju kombinaciju hladne plave boje za zidove sa crvenom i belom, te mogu predstavljati zaista zanimljiv dodatak svakom prostoru ako se kombinuju u geometrijskim, strogim formama.

 

Za ovakve kombinacije i prave nijanse za ove boje za zidove biće Vam potrebno nešto više umešnosti, te se savetuje da, ukoliko njihovu upotrebu ne možete prepustiti profesionalcima, iste upotrebljavate tek u vidu bordure na gornjem delu zida.