Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Montazne kuce – Sve zablude i istine

 

montazne kuceKako sve veću ponudu koju čine montazne kuce ujedno prati i sve veće interesovanje javnosti, neminovno je da se o njima vode i mnoge diskusije a da je ta tema neiscrpan izvor mnogih polemika. U startu da nagovestimo cilj ovoga teksta, apsolutno tačan odgovor ne postoji. On treba da bude skup svih želja i mogućnosti pojedinca a mi ćemo vam malo pojasniti pojedine detalje kako bi lakše došli svoje istine. Pa da počnemo...

 

Koja je ciljna grupa za montazne kuce?

 

Pre svega, život koji pružaju montazne kuce je idealan za ljude koji žele da provode vreme u kući koja je upravo skrojena po njihovim željama i prohtevima a ujedno ispunjava sve uslove porodičnog doma. Za one koji nemaju iskustva u gradnji ili ih prosto zamara činjenica petljanja sa majstorima, dobavljačima i raznim papirologijama ona čini  idealan izbor.  Kratko vreme gradnje je svakako prednost koja nije mala i koja nam dozvoljava da planiramo svoj život u mnogome lakše jer su nam rokovi precizni i nepromenljivi.

 

Finansijske prednosti

 montazne kuce

Ovo je ozbiljna tema za polemiku i mesto koje dozvoljava razne diskusije. Ono što je definitivno je da ce cena za montazne kuce unapred definiše i da je nepromenljiva tokom same gradnje a to nas oslobađa neočekivanih i neprijatnih troškova usput. Reazličiti proizvođači promovišu montažnu gradnju kao jeftinu što je ponekad i razlog nesporazuma. Da budemo iskreni u potpunosti, montazne kuce nisu jeftine ali su svakako povoljnije u odnosu na klasičnu gradnju i to za oko 20%. Šta su vrednosti koje mi ovde upoređujemo? Cena izgradnje po kvadratu montazne kuce i cenu gradnje klasično zidanog objekta koje su odrađene po strogim kriterijumima koje građevina i zahteva. Teško je uzeti u obzir kao ozbiljnu referencu gradnju na „crno“ uz pomoć nedovoljno kvalifikovane rodbine i prijatelja sa najeftinijim materijalima.

 

Energetska efikasnost montazne kuce

 

Energetska efikasnost je prihvatljiva prednost montazne kuce i veliki adut kod odabira budućeg doma. Materijali su ekološki prihvatljivi i u potpunosti prirodni a niskoenergetski standard omogućava značajne uštede kroz godine korišćenja. Naravno da je i u klasičnoj gradji moguće ostvariti sličan stepen energetskog koeficijenta ali da ne zaboravimo da takva procedura zahteva dodatna ulaganja koja nisu mala i time se povećavaju ukupne površine objekta jer se zidovi šire za oko 10 cm, što gledano u globalu, smanjuje korisnu iskoristljivost prostora. A kako su zidovi tanji, sama konstrukcija temelja i prateće infrastrukture zahteva jeftinije i jednostavnije postavljanje.

 

Rok trajnosti...hm?

 

montazne kuceOvo je ozbiljan argument svih protivnika gradnje montazne kuce a bez da su ozbiljno razmotrili činjenice. Slobodno proverite garancije na pojedine delove u finalnoj gradnji kod klasičnih firmi koje se bave zidanom gradnjom a zatim proverite isto to kod naše montazne kuce pa uporedite! Dobra analiza podataka sa tržišta vas možda i iznenadi. Zašto si graditelji montazne kuce tako sigurni u svoj proizvod? Jednostavno, proverene procedure izgradnje su ispitane i dobro organizovane, materijali provereni i kvalitetni a sama gradnja poznata rutina. Finalni proizvod je sertifikovan i podleže garanciji. Iz prakse, što kod nas a što u svetu, pokazalo se da montažna gradnja u svojoj dugovećnosti uopšte ne zaostaje ni za jednim vidom gradnje. Usudićemo se pa reći, možda čak naprotiv!

 

 

Odluka je na vama

 

 

Sve ovo su prednosti i mane koje vam mogu pomoći u odluci da izaberete svoj dom upravo onako kako ste ga zamišljali oduvek . Za svaku odluku je neophodno dobro promisliti i informacije skupiti sa više strana a mi se nadamo da smo vam bar malo olakšali u toj odluci.