Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Jeftin redizajn enterijera - stari nameštaj u novom ruhu (ideje)

 

Pravo je čudo kakve sve promene možete postići u svom okruženju za malo novca, samo uz pomoć četke, valjka i boje za drvo, ako izdvojite malo vremena i uključite maštu.

 

Novi trend koji nam je nedavno stigao sa Zapada i koji ima sve više pristalica, redizajn starih komada nameštaja, podrazumeva Uradi-sam projekte u okviru kojih ćete probuditi svoju kreativnost. Ako Vam je Vaš enterijer dosadio, a niste u finansijskoj situaciji da pravite krupne izmene, obratite pažnju na stari element nameštaja koji čuči u uglu – upravo se u njemu krije potencijal.

 

enterijer

 

Uklopite boje za drvo u stil

 

Za početak, procenite koje nijanse dominiraju u Vašem prostoru, kako biste napravili efikasan izbor boje za drvo. Za crno-bele ili braon-bež enterijere, predlog su manji komadi ofarbani u neke jarke tonove, poput žute ili narandžaste. Isto važi i za marinsko-plavu, koja će biti sjajan detalj u svakoj prostoriji.

 

U onim prostorima gde je stil više okrenut retro izdanju, biće najbolje da birate pastelne boje za drvo, kako biste ostali u granicama već stvorenog koncepta. Sa druge strane, uz klasične bele zidove dobro će se uklopiti skandinavska nijansa plave boje za drvo, kojom možete dodati razne neobične motive klasičnom nameštaju u boji drveta.

 

Unesite pokret u prostor manjim promenama elemenata

 

Svoj enterijer možete efikasno promeniti i ako tek donekle izmenite izgled starog nameštaja. Primera radi, možete koristiti kontrastne boje za drvo da osvežite policu za knjige, tako što ćete pozadinu farbati u jednoj, a same police u drugoj boji.

 

Starom ormaru možete dodati dinamiku ako mu skinete poneka vrata i napravite otvorene police. Klub-sto u dnevnom boravku zablistaće novim sjajem ako mu se nogare na donjoj četvrtini ofarbaju uz pomoć metalik boje za drvo, poput zlatne, srebrne ili bakarne, a stočić za kafu na terasi dobiće drugačiji duh ako na njegovoj površini nešto nacrtate ili ispišete.

 

Trpezarijske stolice možete osvežiti uz pomoć crvene boje za drvo na nogarama, uz šta će se dobro uklopiti karirani jastučići, a kuhinjski nameštaj doživeće promenu ako jednim vratima dodate pruge, a na svaka nove ručke. U dečje sobe unesite pastelne boje za drvo, u svim nijansama, a komodama u spavaćoj sobi podarite novi život stvaranjem modernih geometrijskih šara ili dekupažom. Mogućnosti su bezbrojne!

 

Neka i zidovi dobiju nove detalje!

 

Uradi-sam projekti podrazumevaju i eko-svest, te je jedno od pravila da se čak ni stari delovi nameštaja ne bacaju. Primera radi, od samo jedne rastavljene fioke i boje za drvo možete napraviti sjajne sitnice za zidove.

 

Tako samo jedna prefarbana daščica na koju su dodate kukice može izmeniti izgled Vaše kuhinje, kao držač za krpe, ili pak kupatila, kao čiviluk za peškire. Od istog materijala i boje za drvo možete praviti i zidne držače za nakit ili ključeve, dok će čak i motivacione poruke ispisane na komadu drveta posebno lepo izgledati u svakom okruženju. Onim malo veštijima predlažemo i da se oprobaju u slikarskim tehnikama, te da uz manje četkice i boje za drvo stvore prava mala umetnička dela, dok se oni manje vični mogu okrenuti apstraktnim šarama.