Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Kako da kombinujete trendi boje za krečenje u svom domu

 

Nijanse koje će obeležiti narednu sezonu spadaju u one boje za krečenje koje se podjednako lako kombinuju sa elementima enterijera tako da same postaju akcenat ili tek osnova čitavom prostoru, pa ih u skladu sa onim detaljima koje već posedujete i ciljem koji želite da postignete treba i birati.

 

Drugačije boje za krečenje za svaki zid prostorije

 

Da, i naredne godine biće aktuelne drugačije boje za krečenje svakog zida, ali isključivo u sledećoj kombinaciji novih nijansi: ružičaste toliko nežne da gotovo naginje beloj i plave u dve nijanse – sivkastoj, nazvanoj „ponoćni sneg“, i svetlijoj, kojoj je dat naziv „planinski vrh“.

 

boje za krečenje

 

Sve ove boje za krečenje imaju tu prednost da se dobro kombinuju sa tamnijim bojama nameštaja, ali i sa belim nameštajem, dok se svetlije nijanse drveta ne preporučuju: pogotovo vidljiva tekstura drveta dovodi do prenatrpanosti prostora, te ukoliko birate ovakve zidove, potrudite se da ostatak enterijera bude sveden.

 

Jasne, osvežavajuće nijanse

 

Ako imate nameru da boje za krečenje uspešno osveže prostor i tragate za onima koje će se dobro uklopiti uz sve boje nameštaja i ostalih detalja, onda su kombinacije svih nijansi ružičaste kao šara na belim, odnosno zidovima u sivkasto-plavoj boji pravo rešenje.

 

Ovakve vesele boje za krečenje zaista unose dimaniku u svaki prostor, ali morate biti oprezni i doživeti upravo njih kao akcente prostora, kako ambijent ne bi delovao prenatrpano.

 

Kada je forma šara u pitanju, boje za krečenje trebalo bi da koristite uz pomoć molerske trake i izvlačite jasne, precizne i ravne dezene, u vidu apstraktnih geometrijskih formi.

 

Novi beli tonovi

 

Od bele boje za krečenje ne odustaju ni klasičari ni dizajneri, iako će i jedni i drugi naredne sezone odstupiti od čiste bele nijanse i okrenuti se bojama hladne kafe, „svilene“ bele i tonu slonove kosti.

 

Bela imatu prednost da se manje-više dobro kombinuje sa nameštajem u svim bojama i teksturi drveta, te ukoliko imate baš ovakve elemente igrajte na kartu novih nijansi bele boje za krečenje kako biste osvežili prostor, a detaljima dodajte upadljive akcente.

 

Glavno pravilo i dalje glasi da se beli zidovi ne kombinuju sa belim nameštajem, čak ni kada su zaista loše osvetljene prostorije u pitanju, već se treba okrenuti gore spomenutim spojevima u prostoru.

 

Boje za krečenje inspirisane prirodom

 

Dekorateri su uvek pronalazili inspiraciju u prirodi, ali će baš takve boje za krečenje dominirati naredne sezone.

 

Stoga se treba osvrnuti tamno-plavim, belim ili sivim zidovima, odnosno kombinaciji ove tri boje na svakom zidu posebno, te prostoriji dodati elemente u boji peska za zaista pravi doživljaj mora pod oblačnim nebom. Naravno, ovakve boje za krečenje ne zahtevaju i da se okrenete morskom stilu i detaljima, već zaista možete izgraditi bilo koji stil na osnovu ovih nijansi.

 

Za njima slede sve nijanse zelene boje za krečenje u svakom enterijeru, jer ova boja ne samo da opušta i odmara oči već se odlično kombinuje i sa belim i nameštajem u kamel boji, te ukoliko imate baš ovakve komade zeleni zidovi u svetlijoj osnovnoj ili dramatično tamnoj nijansi biće pun pogodak za novi izgled enterijera.