Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Kupatilski nameštaj najvažniji deo svakog kupatila

 

Ma koliki bio životni prostor koji imamo na raspolaganju, neretko se svi susrećemo sa istim problemom – kako pravilno iskoristiti prostor ili kako maksimalno iskoristiti prostor. Pod ovim se najčešće podrazumeva to da, bez obzira na veličinu prostorije, svi želimo da smestimo iste predmete jer su mnogi od njih ili neophodni ili značajno pomažu određene radnje.
Ovo pitanje se naročito postavlja kada je reč o kuhinjama ili o kupatilu. Koliko god mali prostor bio, svi imamo potrebu da on bude dovoljan za neke osnovne stvari.

 

Kupatilski nameštaj je neophodan u svakom kupatilu

 

Kada je reč o kupatilu, jedna od stavki je i kupatilski nameštaj. Zapravo prostor koji ne pripada sanitarijama, obično se popunjava adekvatnim kupatilskim nameštajem. To su police, ormarići, komode, razni viseći delovi i slično. Sve ovo nam sa jedne strane štedi prostor, jer omogućava da sve što treba da bude na dohvat ruke i jeste, a sa druge strane olakšava održavanje kupatila i stvara utisak da je kupatilo čisto i uredno. Zapravo je nemoguće i zamisliti koliko stvari uspemo da smestimo u tako mali prostor.

 

kupatilski nameštaj

 

Koliko god nam se činilo da je možda baš kupatilski nameštaj mesto gde možemo da uštedimo, zapravo je lako shvatiti da bez istog ne možemo. Svako kupatilo, ma koliko bilo, ima isti spisak stvari: tu su peškiri, sredstva za čišćenje, lični pribor za kozmetiku, pa ceo set potrebština za žene i još mnogo toga. Sve to traži svoj prostor i svoje mesto. Te ako nije dobro organizovano, to izgleda kao gomila predmeta koja skuplja prašinu i pravi nered.

 

Baš iz ovog razloga, kupatilski nameštaj je neophodan u svakom kupatilu. Štedi prostor jer sa odgovarajućim kupatilskim elementom, poput ormarića na primer, možemo da odložimo veliki broj stvari na jedno mesto. S druge strane, ovakva vrsta uštede prostora, omogućava nam i lakše održavanje kupatila, ali stvara i utisak reda i čistoće.

 

Spoj estetike i funkcionalnosti

 

Prilikom odabira kupatilskog nameštaja, obično se prvo postavlja pitanje da li sami biramo i kupujemo nameštaj ili za te potrebe angažujemo stručnjake koji će po merama napraviti ono što je nama potrebno. Naravno, raditi po meri je uvek praktičnije jer smo tako uvereni da ćemo prostor iskoristiti maksimalno, a pored toga ćemo uštedeti i vreme na traganje za svakim elementom pojedinačno. No, rad po meri nije uvek izbor. Tako se često desi da sami moramo da utvrdimo mere prostora koji nam je na raspolaganju, potom da napravimo izbor elemenata koji odgovaraju i datim merama, ali i našim potrebama.

 

kupatilo

 

A na kraju, tu je i pitanje estetike. Jedan od saveta, u estetskom smislu, jeste i taj da se kupatilski nameštaj obično uklapa sa bojom i dezenom pločica i zidova u kupatilu. Beli kupatilski nameštaj je tradicionalno najčešćeći izbor i njega ćete naći gotovo u svim prodavnicama. Ovo iz razloga što belo odiše čistotom i jednostavnošću. No, na tržištu postoji i čitav niz drugih opcija, poput boje drveta, ili nekih drugih živahnijih boja.

 

Kakav god naš izbor bio – jedno je sigurno – ovo je pitanje kojem treba da posvetimo pažnju jer kupatilski nameštaj značajno utiče na funkcionalnost kupatila, kao i na njegov izgled, a na kraju nije nešto što menjamo svake godine.
Savete za pisanje ovog teksta dao nam je Miroslav Momčilović vlasnik salona Breza Enterijeri koji u svojoj bogatoj ponudi ima veliki izbor kupatilskog nameštaja.