Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Nov izgled kupatila u tri laka koraka

 

Kupatilo je jedna od najbitnijih prostorija u našem domu, ali se njegovo uređenje neretko zapostavlja. Čovek bi možda i mogao bez televizora, kućnih ukrasa i velikog troseda, ali bez tuša i lavaboa – teško. Stoga se ovog vikenda bar malo posvetite enterijeru ove prostorije i u nekoliko laganih koraka učinite da ona zablista novim sjajem. Oni malo spretniji neka uzmu četku u ruke, a za sve ostalo tu su predlozi za najmodernije prostirke za kupatilo, ogledalo i ostale elemente.

 

dekoracija kupatila

 

Nove boje zidova

 

Dosadilo Vam je što je Vaše kupatilo potpuno belo? Ništa lakše. Zidove možete prefarbati u umirujuću zelenu ili jarko plavu boju, koje će izvesno razbiti ovu belinu. Za one malo hrabrije, odgovarajuće su neonske boje – žuta i narandžasta, mada se i crvena odlično uklapa u ovaj enterijer. Iznenadićete se koliko druge boje podjednako mogu dodati svežinu ovoj prostoriji, ako se kombinuju sa osnovnom belom. Uz svetloplave pločice, rizikujte sa tamnoplavom bojom zidova i verujte da će Vam se ovaj rizik isplatiti. Izabranu boju zidova sa osnovnom belom bojom sanitarija i pločica birajte i za ostale detalje.

 

Prostirke za kupatilo

 

Prostirke za kupatilo su mala investicija, ali mogu umnogome izmeniti izgled čitavog prostora. Za početak, morate se odlučiti za celokupan stil ove prostorije. Ukoliko preferirate raskoš i eleganciju, te i kupatilske elemente birate u ovom duhu, njih će savršeno ispratiti nešto deblje prostirke za kupatilo, mekane teksture, u kojima će Vaša stopala uživati. Za mala kupatila, birajte i manje i tanje prostirke za kupatilo, kako bi prazan deo poda vizuelno povećavao prostoriju. Za one koji teže originalnom izgledu, geometrijski printovi ili bogate šare predstvljaju savršeno rešenje. Ovakve prostirke za kupatilo uglavnom se odlično slažu sa jarkim bojama zidova i ostalih elemenata, samo je potrebno da boje na njima prate ostatak boja u ovom prostoru. Etno trend sve je više zastupljen u dizajnu enterijera, a Vi ga za početak možete iskoristiti za svoje kupatilo. U tom slučaju, prostirke za kupatilo i peškiri od tanjih materijala, sa resama i folklornim printom, najbolje će se uklopiti u etno enterijer. Njih mogu pratiti manji i veći limeni lavori i jednostavni dozeri za sapune i kupke. Za klasičare i one koji vole jednostavnost, dobar izbor su crne, bež ili sive prostirke za kupatilo, koje čine savršen kontrast beloj ili svetloplavoj boji pločica.

 

Originalno ogledalo i ostali detalji

 

Već samo ogledalo je, uz originalne prostirke za kupatilo, dovoljno da u potpunosti promeni izgled ove prostorije. Ukoliko ste se odlučili za raskoš, birajte ogledala sa ramovima od kovanog gvožđa. Ram je ono što razlikuje ogledala, te će jarke boje ili šarenilo nijansi takođe biti odličan izbor za sve one koji ipak preferiraju opuštenost i originalnost u svom okruženju. Neka setovi dozera zasapune, šampone i kupke, kao i čaše za četkice i pastu za zube, isprate svojim bojama i oblikom ram ogledala i šare i tonove prostirke za kupatilo, kako prostor ne biste učinili previše šarenim i skučenim. Slika čitavog enterijera ne treba da se raspadne na niz detalja, već da bude slivena u celinu.