Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Prekrivači za brzu promenu enterijera

 

Ukoliko živite kao podstanar u nameštenom stanu ili želite da osvežite svoj enterijer, najefikasniju i najbržu promenu mogu Vam doneti – prekrivači. Neuporedivo jeftiniji od presvlačenja ili kupovine nameštaja, prekrivači mogu svaku prostoriju dekorisati u potpuno drugačijem stilu. Bilo da tragate za novim izgledom dnevne, spavaće ili dečje sobe, različiti dezeni i boje mogu uneti sasvim nov duh starim stvarima.

 

 

Prekrivači za dnevnu sobu

 

Stari trosed, dvosed ili ugaona garnitura prekrivanjem se mogu uklopiti u svaki trend, te za početak odredite kakav stil želite da postignete. Uz bele boje zidova i jednostavan nameštaj, najbolje se slažu prekrivači vedrih, jarkih boja, koji će osvežiti prostoriju i učiniti je potpuno drugačijom. Ukoliko je dnevna soba farbana u drugačije boje, odnosno kombinacije boja (npr. zelene i narandžaste), uz njih će se dobro uklopiti prekrivači sa šarama ili prugama na osnovu jedne ovih nijansi. Raznobojne tonove trebalo bi da umiri jednobojna pozadina, te se odlučite za komplementarne ili različite tonove jedne boje. Prekrivači sa osnovom istom boji zida (npr. narandžastoj) trebalo bi da budu smešteni uz suprotan (npr. zeleni) zid, kako se nijanse ne bi stopile i celokupan prostor delovao skučeno. Ukoliko želite osveženje samo jednim detaljem, jarko žuti ili upadljivo crveni prekrivači na fotelji u crno-beloj dnevnoj sobi biće dovoljno efektni.

 

Nov izgled spavaće sobe

 

Nežnost i romantiku u spavaćoj sobi podstaći će prekrivači cvetnih dezena, prebačeni preko bračnog kreveta. Jednobojna pozadina u pastelnoj boji, svetloplavoj, šampanj ili nežno ružičastoj, odlična je osnova za cvetiće zagasitijih boja, poput bordo i ljubičaste. Za sve koji vole jarke boje, prekrivači sa prugama intenzivnih nijansi osvežiće prostor i dodati mu dinamiku. Kako su boje zidova u spavaćim sobama najčešće bele, to pruža neograničen spektar tonova u kojima mogu biti dezenirani prekrivači. Ipak, pravilo je da se uz svetlije boje nameštaja slažu pastelne i zagasite nijanse, dok uz tamnije krevete i ormare pristaju kako jednobojni, tako i šareni prekrivači jarkih tonova.

 

Prekrivači za dečju sobu

 

Umesto kupovine novog kreveta ili fotelje, prekrivači u dečjim sobama mogu ostvariti značajnu uštedu, ali i još važniju promenu celokupne prostorije. Kako se kreveti u sobama za decu najčešće sklapaju u dvosede ili trosede ili pak služe i za igru, to se i ova njihova namena mora u potpunosti učiniti funkcionalnom. Kako ne bi došlo do prljanja posteljine ili prenošenja bakterija na čaršav, najbolje bi bilo da nesklopive krevete štite prekrivači sa junacima crtanih filmova za niži, odnosno različito dezenirani prekrivači za veći uzrast. Osto važi i za promenu dezena sklopivih kreveta, kojima se mogu dodati prekrivači na sitne ili krupne cvetova za devojčice, odnosno jednobojni ili oni na pruge za dečake. Mogućnosti koje pružaju šareni prekrivači su ogromne, jer se oni mogu u kontrastnim ili komplementarnim bojama uklapati uz tepih i zidove, ili pak u jednobojnim varijantama umirivati šarenilo dečje sobe. Kako su izuzetno prilagodljivi, prekrivači mogu poslužiti i kao izmena samo jednog elementa sobe, te oni raznobojni mogu osvežiti fotelju i, sa njom, celokupan prostor, dok oni u jednoj nijansi mogu uticati na dominaciju određenog tona u prostoriji.