Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
  Veoma
  Većina stvari je vrlo informativna
  Ponešto sam i prihvatio kao korisno
  Ne, vrlo konfuzan sadržaj
  Rezultati

  PRATITE NAS

   

        

  Tehnički opis montažne kuće

   

  1. Građevinski radovi

   

  Sve građevinske radove neophodne za postavljanje montažne kuće obavlja kupac montažnog objekta, po projektu koji mu dostavlja proizvođač montažne kuće.

   

  2. Montažerski radovi

   

  2.1 Zidni elementi montazne kuce

   

  Zidni elementi montažne kuće se izrađuju u radionici proizvođača, na osnovu projekta i potom se dopremaju na gradilište. Zidni elementi se izrađuju u moduliranim dimenzijama, 120x260 cm i 60x260 cm. Na osnovu toga za koje mesto na objetu su namenjeni, zidni elementi montažne kuće mogu da budu spoljni ili unutrašnji, puni ili sa ugrađenim prozorima i vratima.

   

  Drveni ram (d=80 mm) predstavlja konstrukciju zidnog elementa montažne kuće.  Ram se sa obe strane oblaže ivericom (d=1o mm). Izmedu obloga od iverice, u drveni ram se kod spoljnih elemenata postavlja presovana mineralna vuna debljine 8 santimetara i PVC folija, a kod unutrašnjih elemenata presovana mineralna vuna debljine 5 santimetara.

   

  Kada se završi montaža objekta, fasadni zidovi se oblažu "Izoterm" oblogom debljine 4 santimetra, dok se unutrašnji zidovi oblažu gips-karton pločom debljine 9,5 cm. Zidovi u sanitarnim prostorijama i u delu kuhinje se oblažu vodootpornim gips-karton plocama od 12,5 cm.

   

  Montažne kuće takođe daju ispunjač i traku za obradu spojeva sa završnim unutrašnjim oblogama. Montaža zidnih elemenata i povezivanje se obavlja drvenim temeljačima, venčanicama i lajsnama koje se stvaljaju u prethodno napravljene žljebove. Ugradnja kutija i plastičnih creva za elektroinstalacije se obavlja još prilikom izrade elemenata, tako da kasnije nema potrebe za dodatnim sečenjem ili bušenjem zidova.

   

  Montažne kuće - spoljni zid, unutrašnja strana Spoljni zid, spoljna strana - Montažne kuće Montažne kuće - Unutrašnja strana
  Spoljni zid, unutrašnja strana Spoljni zid, spoljna strana Unutrašnja strana

   

  2.2 Stolarija

   

  Za naše montažne kuće izrađujemo stolariju od najkvalitetnije čamove građe. Prozori i balkonska vrata su jednostruki, jednoddelni i ekranski, otvaraju se oko vertikalne osovine uz pomoć rubnih zatvarača, izuzev prozora 60x60 cm koji se otvaraju oko obe osovine(Ukoliko kupac zahteva, svi prozori mogu da se otvaraju oko svoje ose). Uz prozore i balkonska vrata za naše montažne kuće montiraju se i pokretne žaluzine. Okivanje kapaka se obavlja šarkama za odbacivanje, a otvaranje uz pomoć zatvarača sa dvojnom šipkom. Prilikom montaže kuće radi se postavljanje držača kapaka na svim prozorima.

   

  Unutrašnja jednokrilna vrata su duplošperovana, puno ili poluzastakljena, a dvokrilna vrata su poluzastakljena i bez nadsvetla. Ulazna vrata su jednokrilna poluzastakljena, bez nadsvetla, sa kombinovanim tablicama i staklenim površinama.

   

  Ulazna vrata naše montažne kuće imaju sugurnosnu bravu sa uloškom. Unutrašnja vrata imaju obične brave.

   

  Celokupna stolarija je obojena sadolinom, u dva premaza. Stolarija montažne kuće je zastakljena termoizolacionim stakolom  d=4+12+4 mm i zastakljivanje radi prodavac montažne kuće.

   

  2.3 Krovni elementi montažne kuće

   

  Krovnu konstrukciju montažne kuće radimo od rešetkastih krovnih nosača. Krovni nosači su izrađeni od prosušene čamove građe I/II klase, u skladu sa statičkim proračunom. Montaža nosača se obavlja preko zidne konstrukcije na modularnom rastojanju i ankeriše pomoću odgovarajucih metalnih profila.

   

  Krovni nosači montažne kuće se povezuju dašcanom oplatom (d=24 mm) u krovnim ravnima, plafonskim letvama u plafonskim ravnima i vertikalnim i horizontalnim spregovima, čime se postiže prostorna stabilnost krova i objekta. Na daščanu oplatu se postavlja ter papir i postavljaju se uzdužne i poprečne letve (24/48 mm) čime se reguliše provetravanje ispod krova.

   

  Krov pokrivamo falcovanim crepom M222, proizvođača "Polet" Novi Bečej. Ivericom debljine 10 mm i oblogom "Izoterm" (d=40mm) se oblažu kalkanski delovi krova. Venci krova se opšivaju čamovom rendisanom daskom d=20 mm, a strehe profilisanom daskom, lamperijom debljine 1,5 cm, preko letvica 40/48 mm. Venci i strehe se boje sadolinom u dva premaza.

   

  2.4 Plafonska konstrukcija

   

  Plafonsku konstrukciju čine: roštilj, izolacija, parna brana i plafonska obloga. Ispod donjih pojaseva krovnih nosača postavlja se roštilj od letvi preseka 48/40 mm, preko koga se sa donje strane postavlja parna brana od PVC folije i plafonska obloga od gips-karton ploča debljine 9,5 mm.

   

  Na roštilja i plafonske obloge izmedu pojaseva krovnih nosača postavlja se toplotna izolacija od presovane mineralne vune d=100 mm. Roštilj i plafonska obloga se vezuju odgovarajucim ekserima i šrafovima. Uz plafonsku oblogu isporucuje se ispunjac i trake za obradu spojeva i vrši se kompletno malanje disperzivnom bojom u dva premaza.

   

  plafon montažne kuće

  1. Gips karton ploca 9,5 mm

  2. PVC folija 0,15 mm

  3. Roštilj-letve 50x50 mm

  4. Vazdušni prostor 50 mm 

  5. Mineralna vuna 100 mm

   

  2.5 Ostali elementi

   

  Svi stubovi, podvlake i ograde montažne kuće izrađuju se od kvalitetne, rendisane čamove građe, po projektu. Svi elementi se premazuju sadolinom u dva premaza.

   

  3 Zanatski radovi

  Kada su u pitanju plafoni i unutrašnji zidovi, proizvođač radi i obradu spojeva gips-karton ploča, ispunjačem sa bandažiranjem.  Na fasadne zidove i kalkalne preko "Izoterm" obloge nanosi se plastična zaribana fasada bele boje.

  Sve ostale zanatske radove izvodi naručilac.

   

  4. Instalerski radovi kod izgradnje montazne kuce

  Izvođenje instalerskih radova je obaveza naručioca montažne kuće i obavlja se po projektu koji je uradio proizvođač. Za montiranje objekta na ploči visokoj 3 ili više metra, potreban je poseban dogovor između proizvođača i kupca. Dogovorena cena montažne kuće obuhvata i: prevoz elemenata montažne kuće do gradilišta, oluci za montažni objekat i kompletna limarija izrađena od pocinkovanog lima debljine 0,55 mm.