Da li su Vam bile korisne informacije sa ovoga sajta ?
Veoma
Većina stvari je vrlo informativna
Ponešto sam i prihvatio kao korisno
Ne, vrlo konfuzan sadržaj
Rezultati

PRATITE NAS

 

      

Ugaone garniture i njihove prednosti

 

Ugaone garniture imaju mnogo prednosti u odnosu na druge vrste sofa koje često nalazimo po dnevnim sobama. Zahvaljujući njihovoj popularnosti koja od osamdesetih godina dvadesetog veka nikada nije značajnije opadala možemo ih naći u raznovrsnim stilovima, oblicima, bojama i materijalima. I to je jedan od najvećih razloga zbog čega se ugaone garniture mogu vrlo lako uklopiti u najrazličitije dekore dnevnih soba. Sa ugaonim garniturama maksimalno se iskoristi svaki dinar kojim su plaćene. Evo nekoliko prednosti ugaonih garnitura koje one imaju nad drugim sofama.

 

Prilagodljivost ugaonih garnitura

 

Najočiglednija prednost ugaonih garnitura jeste višestrukost pozicija na koje možemo da ih postavimo. Ugaone garniture se proizvode u dužim ili kraćim oblicima, polukružne, u obliku slova U, u obliku slova L... Pojedine se proizvode iz više delova što nam omogućava da ih aranžiramo po sopstvenom ukusu i mogućnostima prostora sa kojim raspolažemo. Proizvodnja ugaonih garnitura u raznovrsnim oblicima omogućava nam da nameštaj prilagodimo našem prostoru, pre nego da kreiramo prostor okolo naše sofe. Dakle, moderne ugaone garniture su veoma prilagodljive.

ugaone garniture
Od svih vrsta ugaonih garnitura kada je reč o prilagodljivosti prednjače one koje se sastoje od više delova. Takve garniture se veoma lako mogu prilagoditi i popuniti prazan prostor. Kada imamo ogromnu dnevnu sobu često ne znamo kako da je sa stilom popunimo.

 

Sa standardnim sofama i kaučima, ono što vidimo jeste ono što možemo dobiti. Vizuelno podešavanje veličine kauča ili sofe jednostavno nije opcija. Za razliku od standardnih sofa i kauča pomoću kojih se ovaj problem teško rešava, ugaone garniture iz više delova nam omogućavaju da vizualno promenimo veličinu garniture pomeranjem njenih delova u različite pozicije. Tako dobijemo potpuno drugačiji i istovremeno sa ukusom stilizovan izgled velike dnevne sobe.


Ugaone garniture napravljene iz više delova imaju još jednu veliku prednost u odnosu na druge garniture, sofe i kauče. Ne samo da ih u naš životni prostor možemo nositi komad po komad, već ih možemo smestiti u manje stanove ili prostore gde inače ne bi mogli postaviti kauč, sofu ili garnituru iz jednog dela. Ukoliko imate uska vrata, stepenište ili prostor, standardne sofe i kauči teško se unose u prostorije Vašeg doma. U pojedinim slučajevima to čak nije ni moguće. Ugaone garniture koje se mogu rastavljati i sastavljati na više delova rešavaju problem uskih prolaza nudeći mogućnost da ih u naše dnevne sobe unosimo deo po deo.

 

Ugaone garniture štede novac


Rečenica „ugaone garniture štede novac“ zvuči malo nelogično. Kada se nađemo u prodavnicama nameštaja njihove cene su u najvećem broju slučajeva veće od cena standardnih sofa i kauča. Kako to onda štedimo novac kupovinom ugaone garniture? U nedostatku novca za ugaonu garnituru, ljudi često rešenje pronađu u kupovini sofe ili kauča. Kako sofe i kauči nude malo prostora na kojem može da se sedi, oni često završe kupujući dodatne fotelje kako bi maksimizovali prostor za sedenje.

 

Sa istim problemom suoče se vlasnici dnevnih soba velikih površina koji nakon kupovine sofe ili kauča shvate da prostorija izgleda dosta prazno. Zahvaljujući sopstvenoj veličini, ugaone garniture eliminišu potrebu za kupovinom dodatnih komada nameštaja i tako štede naš novac.